Η αποδοτικότερη λύση για την επένδυση σας
Με αύξηση απόδοσης έως 10%
Άμεση απόκριση, με συνεργεία σε περισσότερα από 4 σημεία στην Ελλάδα
Επιλογή απιονισμένου ή αφαλατωμένου νερού με σύστημα προθέρμανσης ύδατος
Previous slide
Next slide

Η ARServices έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια με την αγορά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης φωτοβολταϊκών (O&M), με εξειδίκευση στον καθαρισμό φωτοβολταϊκών έργων.

Εξυπηρετώντας έργα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συγκαταλέγεται στις ηγέτιδες εταιρείες στον κλάδο, έχοντας σε λειτουργία τέσσερες σταθμούς εξυπηρέτησης σε Αχαΐα, Βοιωτία, Λάρισα και Ξάνθη. Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από ανεξάρτητα συνεργεία με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, ρομποτικά σύστημα αλλά και συνεργείο με χειροκίνητα συστήματα καθαρισμού. Τα συνεργεία αυτά συντονίζονται από μια ομάδα έμπειρων μηχανικών, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους των έργων ώστε να διασφαλίζεται η εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με τις εκάστοτε προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Η ARServices με ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα, είναι πιστοποιημένη για τις υπηρεσίες που παρέχει κατά ISO 9001:2008, ISO14001 και OHSAS 18001 ενώ παράλληλα επενδύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση του μόνιμου προσωπικού της, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει κάθε έργο ξεχωριστά με βάση τις ιδιαιτερότητες του.

Στην ARS Τεχνική Α.Ε., παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καθαρισμού φωτοβολταϊκών έργων με σύγχρονες μεθόδους και επαγγελματικά μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της επιφάνειας των πάνελ.

Η εταιρεία ARS Τεχνική Α.Ε. διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα καθαρισμού για εγκαταστάσεις στο έδαφος καθώς επίσης και χειροκίνητα συστήματα για στέγες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Με γνώμονα την παροχή υψηλών υπηρεσιών και τη μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη, κάθε έργο αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του και τις απαιτήσεις του πελάτη.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Περιστροφικό Σύστημα Καθαρισμού

Η περιστροφή της βούρτσας με την φορά κίνησης του μηχανήματος απομακρύνει άμεσα την σκόνη από την επιφάνεια των πάνελ και σε συνδυασμό με τα πολλαπλά μπεκ ψεκασμού που διαθέτει ξεπλένονται τα πάνελ, χωρίς να μένουν κατάλοιπα και να προκαλούνται φθορές.

 

Σύστημα Προθέρμανσης Ύδατος

Το μηχάνημα προθερμαίνει το νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μπορεί να πλένει κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς να επηρεάζονται οι μηχανικές αντοχές και το εξωτερικό φιλμ των κρυστάλλων των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

 

Λαστιχένιες Ερπύστριες

Το μαλακό υλικό της ερπύστριας δεν καταστρέφει την επιφάνεια του εδάφους, ενώ επιμερίζει το βάρος του μηχανήματος χωρίς να προκαλεί αυλακώσεις όπως συνηθίζεται από μεγαλύτερου μεγέθους οχήματα με ρόδες και να τραυματίζει τα καλώδια, όπου βρίσκονται απλωμένα κάτω από τη επιφάνεια του εδάφους.

 

Εξαιρετικής Ποιότητας Υλικά

Οι λεπτές και μαλακές ίνες, όπου απαρτίζουν την βούρτσα γλιστρούν πάνω στην κρυστάλλινη επιφάνεια, καθαρίζοντας χωρίς να προκαλούν φθορές.

Ευελιξία Στην Επιλογή Νερού

Το μηχάνημα είναι εφοδιασμένο με σύστημα αφαλάτωσης, όπου παράγει “πολύ μαλακό νερό» σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών πάνελ (0-140 μS/cm). Το πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο της ARServices μπορεί να παράγει απιονισμένο νερό υψηλής καθαρότητας (0-50 μS/cm).

 

Ευελιξία Και Ταχύτητα

Το μέγεθος του μηχανήματος παρέχει ευελιξία στις κινήσεις μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ασφαλής καθαρισμός

Το μεγάλο μήκος των ινών της βούρτσας (90cm) σε συνδυασμό με τους αισθητήρες που κρατάνε τον βραχίονα σε σταθερή απόσταση 65 cm από τα πάνελ εξαλείφουν τον κίνδυνο για την εφαρμογή μηχανικής πίεσης στην κρυστάλλινη επιφάνεια.

Ψεκασμός του νερού

Τα μπεκ ψεκασμού, όπου διαθέτουν οι περιστρεφόμενες βούρτσες των μηχανημάτων της ARServices, απλώνουν ομοιόμορφα το νερό στην επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πάνελ, χωρίς να ασκείται πίεση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των μεγαλύτερων κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πάνελ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ARSERVICES ΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Ταχύτητα στον καθαρισμό

Κάθε ερπυστριοφόρο μηχάνημα, η χρήση του οποίου είναι αποκλειστικά για τον καθαρισμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, μπορεί να καθαρίσει 2 MW σε λιγότερο από 12 ώρες.

Έμπειρο προσωπικό

Η ARServices επενδύει στην σωστή κατάρτιση του προσωπικού της ώστε να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων.

Εξασφάλιση ποιότητας εργασίας

Η ARServices είναι πιστοποιημένη με το Διεθνές Πρότυπο Ποιότητας ISO 9001:2008 από τον φορέα TÜV Rheinland Greece.

Εγγυήσεις

Η ARServices παρέχει σιγουριά στους πελάτες της, καθώς έχει πλήρη κάλυψη για αστική ευθύνη και κάλυψη υλικών ζημιών.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΝΕΛ?

Ο Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών Πάνελ γίνεται κυρίως για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κάθε πλαισίου ξεχωριστά, άρα και της απόδοσης του φωτοβολταϊκού έργου και επιπλέον για την αποφυγή βλαβών, με ταυτόχρονη διασφάλιση των εγγυήσεων των πλαισίων από τους κατασκευαστές τους.

Στην κρυστάλλινη επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πλαισίων επικάθονται ρύποι οι οποίοι μειώνουν την διαπερατότητά του και περιορίζουν την διάθλαση του φωτός και την πρόσκρουση των ηλεκτρονίων στην επιφάνεια των ηλιακών κελιών. Η συχνότητα συσσώρευσης των ρύπων στην επιφάνεια του φωτοβολταϊκού πλαισίου συνδέεται άμεσα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπου επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του έργου.

Επίσης, ρύποι με μεγάλη πυκνότητα επικάθονται στην επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πάνελ, όπως ακαθαρσίες πουλιών ή χώμα, ενδέχεται να προκαλέσουν σημειακή υπερθέρμανση (hot-spot) στα ηλιακά κελιά. Οι ρύποι αυτοί σκιάζουν το ηλιακό κελί με αποτέλεσμα αυτό να υποπαράγει, δημιουργώντας ανάστροφα ρεύματα που προκαλούν αυξημένη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστωθεί με την χρήση θερμοκάμερας.

 

Για την αποφυγή των ανωτέρω, προτείνεται να γίνονται κατ’ ελάχιστον δύο καθαρισμοί της επιφάνειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων ανά έτος. Ο πρώτος καθαρισμός προτείνεται κατά τον μήνα Απρίλιο ή Μάϊο και ο δεύτερος καθαρισμός κατά τον μήνα Ιούλιο ή Αύγουστο. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό της ακτινοβολίας κατά τους θερινούς μήνες και επιπρόσθετα τα πλαίσια διατηρούνται σε ικανοποιητική λειτουργική κατάσταση βάση των οδηγιών του κατασκευαστή, διασφαλίζοντας την ισχύ της εγγύησής τους.

 

ars-katharismos-fotovoltaikon

 

Αύξηση απόδοσης έως και 10%

Scroll to Top